نکاتی که لازم است والدین قبل از مراجعه به دندانپزشکی کودکان رعایت کنند و در این زمینه کودک را آماده کنند

نکاتی که لازم است والدین قبل از مراجعه به دندانپزشکی کودکان رعایت کنند و در این زمینه کودک را آماده کنند

نکاتی که لازم است والدین قبل از مراجعه به دندانپزشکی کودکان رعایت کنند و در این زمینه کودک را آماده کنند

رعایت نکات زیر کمک می‌کند کودکتان راحت‌تر و با آرامش بیشتری در جلسات درمان دندانپزشکی حاضر شود:

– قبل از آوردن کودک باید سعی کنید که کودک حس کند دندانپزشک دوست او می‌باشد و قصد کمک و کاهش درد و ناراحتی کودک را دارد. توجه کنید که استرس و‌ترس شما به راحتی به کودک انتقال می‌یابد.

– اگر کودک در مورد درمان دندانپزشکی سؤال کند، نباید به او توضیح دقیق دهید. البته به او دروغ هم نباید بگویید تنها باید بگویید نمی‌دانم و یا از دکتر باید بپرسم. توضیح دقیق باعث افزایش ‌ترس و اضطراب و عدم همکاری وی می‌شود.

-هرگونه ‌ترس کودک خود را با دندانپزشک در میان بگذارید.

– قبل از درمان به کودک قول جایزه ندهید. ممکن است کودک تصور کند جایزه بدلیل آن است که ملاقات دندانپزشکی دشوار و ‌ترسناک خواهد بود. باید در پایان کار کودک را غافلگیر و تشویق کرده و به او جایزه دهید.

– جایزه نباید غیر معقول باشد. زیرا ممکن است تأثیر منفی بر ملاقات داشته باشد و کودک نتیجه بگیرد هر چه اضطراب بیشتری نشان دهد، جایزه بزرگتری می‌گیرد.

– بعد از پایان درمان برخی کودکان می‌خواهند والدینشان از آوردن آنها به دندانپزشکی احساس گناه کنند. بنابراین خود را به صورت قربانی نمایش می‌دهند. اغلب باید جلوی این نمایش را بگیرید و به کودک یاد دهید که با خنده و غرور نزد شما بازگردد.

– جهت اولین مراجعه به دندانپزشک منتظر ایجاد درد در دندانهای کودکتان نباشید.

– هیچ گاه کودک را با نام تنبیه و یا با تهدید به دندانپزشکی نیاورید.

– بهتر است قبل از رفتن به دندانپزشکی، کودک استراحت کرده و سرحال باشد. خستگی و بی حوصلگی کودک معمولا منجر به عدم همکاری کودک با دندانپزشک یا به خواب رفتن او روی صندلی دندانپزشکی می‌شود و انجام یک درمان خوب و با کیفیت را دشوار می‌کند.

– از بکار بردن کلماتی چون « آمپول »، « سوزن »، «مته »، « خون» و «درد » که در کودک‌ترس و اضطراب ایجاد می‌کند، خودداری کنید.

– نگران انجام تزریق بی حسی دندان کودکتان نباشید. حین تزریق با کودک صحبت نکنید و کاملاً طبیعی رفتار کنید. هرچند تزریق بی حسی شایعترین عامل ‌ترس کودک از دندانپزشکی است، ولیکن دندانپزشک و کارکنان دندانپزشکی از روش‌های کاهش ناراحتی و درد کودک حین تزریق آگاهی داشته و در این زمینه آموزش کافی دیده‌اند (مثلاً بجای کلمه آمپول، از نیشگون و یا نیش پشه استفاده می‌کنند)

مقالات مرتبط
پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *